Aquesta amanida és molt vistosa (i bona).
Queda molt bé per un dia que
tinguem convidats o una festa familiar o simplement que vulguem fer un entrant
molt saludable i que agradi pràcticament a tothom.
Els ingredients els podem variar molt
segons el nostre gust i segons l’època de l’any. La que us presento aqui l’he
feta ara a la tardor, i per tant té fruites de les que es troben en aquesta
estació, com la figa, que ja s’acaba, o la magrana, però durant tot l’any podem
anar variant en funció del que tinguem.
H ha dos ingredients, però, que jo no
deixaria de posar-hi , que son el formatge i els anous.
Per treure els grans de la magrana ho
farem molt fàcilment si la partim pel mig i la piquem fort amb una ma de
morter(o amb alguna cosa que ens permeti donar-hi uns bons cops) pel costat de
la pell. Si hi posem un plat a sota, recollirem tots el grans que ens vagin
caient.
Per amanir, podem fer una vinagreta de
mel o simplement posar-hi oli i sal un cop els plats estan servits.
INGREDIENTS
Per 6 persones
Enciam
Canonges
1 préssec o 1/2 mango o 1 pera
1 mandarina
12 fresons
6 figues
1 magrana
100 gr de formatge fresc
50 gr d’anous
Mel (opcional)
Oli, sal, pebre, vinagre
PREPARACIÓ
Pelem i tallem totes les fruites a
trocets de més o menys 1 o 2 cm
Piquem la magrana per treure’n la grana.
També tallem el formatge a taquets
En un plat de servir gran hi posem una
base d’enciam i canonges barrejats.
Coloquem les fruites per sobre de manera
que ens quedin ben maques i en quantitat suficient per que pràcticament tapin
l’enciam que hi ha a sota.
Acabem de decorar amb el formatge i els
anous.
Si hem decidit posar-hi vinagreta, la
farem amb 4 cullerades soperes d’oli, 1 de vinagre, 1 culleradeta de mel, sal i
pebre, tot ben barrejat i servit en un bol apart perquè tothom es serveixi o posat per sobre en l'últim moment.