diumenge, 11 de març de 2012

SÍPIA AMB PÈSOLS


  -->
Aquest plat, naturalment, es pot fer amb pèsols i sípia congelats, però als mesos de febrer i març, quan aquests dos productes estan en el seu millor moment, val la pena de utilitzar productes frescos. La veritat és que son molt més cars però la diferència és molt gran.
Els pèsols ja els podem comprar desgranats al mercat o en alguna verduleria.
A la peixeteria fem que ens netegin la sípia i ens donin la melsa (també en diuen la salsa). La tinta no cal.
La recepta prové d’un llibre de la Carme Ruscalleda.

-->

INGREDIENTS
Per 4 persones
2 Kgr de pèsols (o uns 400 gr que resulten de desgranar-los)
Una sípia d’uns ¾ de kgr
2 cebes
2 tomàquets
Sal, u culleradeta de farina, all i juliverd

PREPARACIÓ
  • Netegem bé la sípia i la tallem en trocets d’uns 2 cm. De moment guardem la melsa.
  • Piquem les cebes
  • Ratllem els tomàquets
  • Posem la sípia a la cassola amb un raig d’oli i la cobrim d’aigua.
  • Que es cogui a foc mitjà una estona, fins que l’aigua s’ha evaporat i comprovem que la sípia és tova punxant-la amb una forquilla. Pot tardar uns 20 minuts.
  • Quan ja no queda aigua i la sípia s’està sofregint només en  oli incorporem la ceba ratllada i coem uns minuts, fins que la ceba comença a ser rossa.
  • Afegim el tomàquet ratllat, sal i el suc de la melsa. Que cogui uns 5 minuts.
  • Ara ja hi podem posar els pèsols. Els sofregim un minut, hi afegim una mica d’aigua i que coguin. Si son frescos amb uns 8-10 minuts n’hi ha prou.
  • En una tasseta, hi posem una culleradeta de farina, all i juliverd i una mica d’aigua ho barregem i ho tirem a la cassola. Que cogui els últims 5 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada