dilluns, 20 de maig de 2013

OUS FARCITS D'ESCALIVADA

D’ous farcits s’en poden fer de moltes classes, tant calents com freds, i ens poden servir com a primer plat complert, o per un “pica-pica” on tothom va agafant el que li agrada.

Aquests son molt adequats per l’estiu, però no cal que siguin exactes; podem anar canviant els ingredients al nostre gust i afegir-hi per exemple tàperes, olives, olivada,  tonyina, pastanaga, cogombres en vinagre, etc, tot tallat petit.

L’escalivada la podem fer nosaltres o comprar-la feta. De fet és molt fàcil de fer, però sincerament, per aquesta recepta que no en necessitem gaire, si l’hem de fer expressament és més pràctic comprar-la.
INGREDIENTS

Per 4 persones

6 ous

1 pebrot escalivat

1 aubergínia escalivada

1 ceba escalivada (opcional)

6 anxoves

una mica d’olivada o bé olives farcides per adornar

enciam tallat petit per acompanyar
PREPARACIÓ

Coure els ous durs (12 minuts des que arrenquen el bull)

Quan son cuits, pelar-los i tallar-los per la meitat.

Separar les clares dels rovells

Reservar 1 rovell per adornar el plat al final i la resta picarlos  a trocets petits.

També picar l’escalivada i les anxoves. Fer una barreja amb tots aquests ingredients. Salpebrar.

Amb una cullera, anar omplint les clares i a sobre posar-hi una mica d’olivada o una oliva farcida.

Omplir la base d’una safata amb enciam i a sobre colocar-hi els ous farcits.

Amb un ratllador, ratllar per sobre la safata el rovell que teniem reservat .

2 comentaris:

  1. Em sembla un entrant genial ^^ M'ha semblat una molt bona proposta ja que és més lleuger que els típics ous farcits :)
    Me l'apunto per algun dia que tingui algun dinar ^^

    Petonets :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies, Laia. Ja veuràs que és molt fàcil i molt bo.
      Aprofito per donar-te l'enhorabona pel teu blog, és genial. Hi ha moltes receptes que estàn molt bé, la primera que faré segur que serà la panacotta.

      Elimina