Avui tenim una recepta que quan l’hagueu
provat, segur que es convertirà en un clàssic a casa vostra. D’aquelles que
fareu i repetireu moltes vegades.
Un primer plat pels que ténen gana, o per
fer com a plat únic, o per combinar amb un segon lleuger.
De ben segur que agradarà als nostres
comensals, perquè son ingredients molt normals i que solen agradar a tothom.
Sempre amb la base de patates i tomàquets, podem canviar segons el nostre gust
i la nostra imaginació: pastanaga ratllada, enciam talladet, cogombre, blat de moro, raves tallats a rodanxes, pebrot verd o vermell
cru, pernil, bacon, gambetes pelades, tomàquets cherry, formatges a taquets….
Si som una bona colla és un plat molt
adequat perquè el podem preparar amb antelació, i així, quan arribin els
nostres convidats ja el tindrem a punt.
INGREDIENTS
Per 4 persones
4 patates mitjanes
3 tomaquets dels grans
1 llauna petita d’olives farcides
1 llauna de tonyina en oli
2 ous durs
pebrot escalivat
1 llauna o un pot d’anxoves
Oli, sal, pebre
PREPARACIÓ
Primer bullirem les patates amb pell i
tot. Les posarem en fred en una olla suficientment gran i les bullirem una
estona. Normalment amb uns 20 minuts n’hi ha prou, però comprovarem si son
cuites punxant-les amb una forquilla. El temps depèn de la classe i de la mida
de la patata.
En la mateixa aigua hi podem bullir els
ous durs. Aquests necessiten 12 minuts d’ebullició, i quan hagi passat aquest
temps, si les patates no estàn, els traurem de l’olla amb una cullera. Els
deixem refredar.
Quan veiem que les patates són cuites les
traiem de l’aigua i les deixem refredar. Llavors les pelem i les tallem a
rodanxes no gaire primes. Si es trenquen és igual.
En una safata fonda untem la base amb una
mica d’oli i a sobre hi posem una capa de patates. Amanim amb oli i sal.
A sobre hi posem una capa de rodanxes de
tomàquet. Amanim amb oli i sal i unes quantes olives tallades a trocets.
Una altre capa de patates. No cal que
posem oli i sal cada vegada, però de tant en tant, si que ho hem de fer.
Una altra capa de tomàquet i a sobre
repartim olives i anxoves tallades a trocets i la tonyina esmicolada.
Una altra capa de patates i una altra de
tomaquet.
A sobre ja hi posem tot el que ens quedi:
el pebrot escalivat, olives, anxoves, ou dur ratllat o tallat, etc… de manera
que quedi ben decorat.
A la nevera fins al moment de servir.
Acabo de descubrir tu blog, me he dado una vuelta por él, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
ResponEliminaUn saludo y boma setmana
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...