dissabte, 9 de juny del 2012

PATATES D'ESTIU



Avui tenim una recepta que quan l’hagueu provat, segur que es convertirà en un clàssic a casa vostra. D’aquelles que fareu i repetireu moltes vegades.
Un primer plat pels que ténen gana, o per fer com a plat únic, o per combinar amb un segon lleuger.
De ben segur que agradarà als nostres comensals, perquè son ingredients molt normals i que solen agradar a tothom. Sempre amb la base de patates i tomàquets, podem canviar segons el nostre gust i la nostra imaginació: pastanaga ratllada,  enciam talladet, cogombre,  blat de moro, raves tallats a rodanxes, pebrot verd o vermell cru,  pernil,  bacon,  gambetes pelades, tomàquets cherry, formatges a taquets….
Si som una bona colla és un plat molt adequat perquè el podem preparar amb antelació, i així, quan arribin els nostres convidats ja el tindrem a punt.

INGREDIENTS
Per 4 persones
4 patates mitjanes
3 tomaquets dels grans
1 llauna  petita d’olives farcides
1 llauna de tonyina en oli
2 ous durs
pebrot escalivat
1 llauna o un pot d’anxoves
Oli, sal, pebre


PREPARACIÓ
Primer bullirem les patates amb pell i tot. Les posarem en fred en una olla suficientment gran i les bullirem una estona. Normalment amb uns 20 minuts n’hi ha prou, però comprovarem si son cuites punxant-les amb una forquilla. El temps depèn de la classe i de la mida de la patata.
En la mateixa aigua hi podem bullir els ous durs. Aquests necessiten 12 minuts d’ebullició, i quan hagi passat aquest temps, si les patates no estàn, els traurem de l’olla amb una cullera. Els deixem refredar.
Quan veiem que les patates són cuites les traiem de l’aigua i les deixem refredar. Llavors les pelem i les tallem a rodanxes no gaire primes. Si es trenquen és igual.
En una safata fonda untem la base amb una mica d’oli i a sobre hi posem una capa de patates. Amanim amb oli i sal.
A sobre hi posem una capa de rodanxes de tomàquet. Amanim amb oli i sal i unes quantes olives tallades a trocets.
Una altre capa de patates. No cal que posem oli i sal cada vegada, però de tant en tant, si que ho hem de fer.
Una altra capa de tomàquet i a sobre repartim olives i anxoves tallades a trocets i la tonyina esmicolada.
Una altra capa de patates i una altra de tomaquet.
A sobre ja hi posem tot el que ens quedi: el pebrot escalivat, olives, anxoves, ou dur ratllat o tallat, etc… de manera que quedi ben decorat.
A la nevera fins al moment de servir.


1 comentari:

  1. Acabo de descubrir tu blog, me he dado una vuelta por él, me gusta lo que publicas, con tu permiso me quedo de seguidor.
    Un saludo y boma setmana
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina