diumenge, 1 d’abril de 2012

FRICANDÓ AMB MOIXERNONS




A la carniceria demanarem que ens tallin la carn a talls per fer fricandó, i ja ens els faran de la mida adequada.
Es poden utilitzar diferents parts de la vedella. Preferentment llata, crostó, jarret, conill… Millor que ens deixem aconsellar quan anem a comprar.
Aquesta recepta és molt pràctica per fer-la quan hem de ser colla perqué es pot tenir preparada des del dia abans.
INGREDIENTS
Per 4 persones
Uns 4 talls de carn per persona. Pensem que en coure’s es fan molt més petits
1 ceba grossa
2 tomàquets
1 gra d’all
½ vaset de Jerez dolç
30 grs de moixernons secs
10 ametlles torrades
Oli, farina, sal i pebre

 
PREPARACIÓ
  • Posem els moixernons en remull en un bol amb aigua.
  • Salpebrem la carn, l’enfarinem i la fregim en una mica d’oli.  La reservem.
  • En el mateix oli hi sofregim la ceba a foc mitjà fins que comenci a ser rossa, vigilant que no es cremi.
  • Hi afegim el tomaquet ratllat i ho fem uns minuts més, fins que ja no hi queda gaire aigua.
  • Incorporem els moixernons remullats i el Jerez i ho deixem coure uns 5 minuts més.
  • Ja hi podem posar els talls de carn. Ho cobrim amb aigua i ho fem coure a foc molt lent una bona estona, aproximadament 60 minuts, fins que la carn és ben tendra.
  • Fem una picada amb l’all i les ametlles (Tan la podem fer al morter com amb el minipimer).
  • Ho tirem a la cassola i que cogui els ultims 5 minuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada