De tomàquets n’hi ha tot l’any, però és a
l’estiu quan son més bons i hem d’aprofitar per fer-ne de totes les variants
possibles.
Només amanits amb oli i sal, ja ens poden
fer un entrant lleuger i bonissim, però hi ha moltes altres maneres igual de
saludables d’utilitzar-los.
Avui us porto aquesta recepta, que encara
és més senzilla que el gazpatxo, amb menys ingredients, però si el tomàquet és
bo, té l’èxit assegurat.
Ara hi ha moltes classes de tomàquets,
però per aquesta crema necessitarem que siguin grossos i ben madurs, els més corrents son
els de pera o rodons de branca.
Si tenim Thermomix, la crema ens quedarà molt
bé, amb una textura molt fina; però si no en tenim, també podem triturar amb el
minipimer, mirant de que quedi tant fina com sigui possible.
Un detall important: és millor posar-hi
l’oli al final, perquè si el posem abans, quan triturem la preparació, se’ns emulsionarà
i en lloc de vermella, la crema ens quedarà de color butano.
INGREDIENTS
Per 4 persones
1 kg de tomàquets ben madurs
1 gra d’all
3 fulles d’alfàbrega
uns 50 gr de pa sec
1 culleradeta de vinagre de Módena
oli, sal
PREPARACIÓ
Posem el pa en remull en una mica d’aigua
Sense pelar els tomàquets, els tallem en
2 o quatre trossos i els posem en el pot del Thermomix o del minipimer.
Pelem l’all i també l’hi afegim.
Les fulles d’alfàbrega talladetes, també.
En pocs minuts el pa se’ns haurà
impregnat d’aigua i ja el podem afegir.
El vinagre, la sal i mig got d’aigua.
Posem el Thermomix a la màxima velocitat (sense
temperatura), uns 5 minuts.
Si ho fem amb el minipimer, triturarem
fins que ho veiem molt fi.
Ja hi podem posar un bon raig d’oli verge
i, si veiem que ens ha quedat una mica espès, també hi posarem una mica més
d’aigua. Fins que la consistència ens
agradi.
Remenem una mica i ja ho podem passar pel
xino.
Si deixem que reposi una bona estona a la
nevera (2 o 3 hores), el gust millora moltíssim.
Senzill, fresc i boníssim !!!!
ResponElimina