diumenge, 14 de juliol de 2013

CREMA DE TOMÀQUET





De tomàquets n’hi ha tot l’any, però és a l’estiu quan son més bons i hem d’aprofitar per fer-ne de totes les variants possibles.

Només amanits amb oli i sal, ja ens poden fer un entrant lleuger i bonissim, però hi ha moltes altres maneres igual de saludables d’utilitzar-los.

Avui us porto aquesta recepta, que encara és més senzilla que el gazpatxo, amb menys ingredients, però si el tomàquet és bo, té l’èxit assegurat.

Ara hi ha moltes classes de tomàquets, però per aquesta crema necessitarem que siguin grossos i ben madurs, els més corrents son els de pera o rodons de branca.

Si tenim Thermomix, la crema ens quedarà molt bé, amb una textura molt fina; però si no en tenim, també podem triturar amb el minipimer, mirant de que quedi tant fina com sigui possible.

Un detall important: és millor posar-hi l’oli al final, perquè si el posem abans, quan triturem la preparació, se’ns emulsionarà i en lloc de vermella, la crema ens quedarà de color butano.

 
INGREDIENTS

Per 4 persones

1 kg de tomàquets ben madurs

1 gra d’all

3 fulles d’alfàbrega

uns 50 gr de pa sec

1 culleradeta de vinagre de Módena

oli, sal





PREPARACIÓ

Posem el pa en remull en una mica d’aigua

Sense pelar els tomàquets, els tallem en 2 o quatre trossos i els posem en el pot del Thermomix o del minipimer.

Pelem l’all i també l’hi afegim.

Les fulles d’alfàbrega talladetes, també.

En pocs minuts el pa se’ns haurà impregnat d’aigua i ja el podem afegir.

El vinagre, la sal i mig got d’aigua.

Posem el Thermomix a la màxima velocitat (sense temperatura), uns 5 minuts.

Si ho fem amb el minipimer, triturarem fins que ho veiem molt fi.

Ja hi podem posar un bon raig d’oli verge i, si veiem que ens ha quedat una mica espès, també hi posarem una mica més d’aigua. Fins que la consistència ens  agradi.

Remenem una mica i ja ho podem passar pel xino.

Si deixem que reposi una bona estona a la nevera (2 o 3 hores), el gust millora moltíssim.

1 comentari: