divendres, 16 de març del 2012

ALBERGÍNIES AMB TOMÀQUET



Un dels últims descobriments en el camp dels estris de cuina és el recipient de vapor de la casa Lekue.
Es com un motllo de silicona però amb tapa, que va molt bé per coure coses al vapor molt ràpidament al microones. De moment, jo hi he fet verdures i peix, i en tots dos cassos el resultat és excelent.
Originàriament, aquesta recepta la feiem enfarinant i fregint les albergínies, però és molt més pràctica i té menys calories si són fetes al vapor.
La salsa de tomàquet feu el favor de fer-la natural, tal com us expliquem, que no costa gens.


 
INGREDIENTS
Una albergínia per persona (si són molt grosses, amb mitja en tindrem prou)
4 tomàquets
1 tall de pernil dolç per persona
Oli, sal

PREPARACIÓ
  • Per fer la salsa de tomáquet posarem una mica d’oli en una paella i hi tirarem el tomàquet ratllat.
  • Ho courem fins que hagi espessit una mica. Salem.
  • Mentre es fa la salsa de tomàquet, courem les albergínies.
  • Si tenim el recipient de vapor Lekue, les partirem per la mitat al llarg i les posem al microones dins del recipient uns 6 minuts.
  • Si n’hem de coure moltes, les haurem de fer en més d’una vegada
  • Si no tenim aquest recipient, les enfarinem i fregim fins que notem que no son dures.
  • Quan son cuites, les posem en una plata de forn i les cobrim de salsa de tomàquet.
  • Al forn a 180º uns 10 minuts
  • Servim acompanyat d’un tall de pernil dolç.

1 comentari: