dimecres, 28 de novembre de 2012

ESTOFAT DE VEDELLA



Aquest plat ve molt de gust quan comença el fred. 
El secret està en deixar coure bé les patates i en que la carn sigui ben melosa. 
Fet d'un dia per l'altre també és molt bo.


INGREDIENTS
-->

1 kg patates
400 gr vedella (jarret, per exemple)
1 ceba
3 grans d’all
2-3 tomàquets
Vi blanc
1 ramet herbes (llorer, farigola) i mig branquilló de canyella
Allioli (opcional)
Brou o aigua
Una mica de juliverd

PREPARACIÓ
 
En una cassola daurar la carn tallada a quadres grossos (a la mateixa carnisseria ja us la tallaran).
Llavors posar-hi la ceba ratllada. Deixar coure una estona, tirar-hi un raig de vi i deixar reduir.
Posar-hi els tomàquets tallats a quatre trossos, els alls aixafats, el ramet d’herbes, la canyella i les patates mal tallades. Remenar tot plegat una estona.
Afegir-hi el brou o aigua calents que just ho cobreixi tot i deixar coure a poc a poc fins que les patates siguin cuites.
L'últim moment hi podem posar una mica de juliverd

S’hi poden afegir bolets de temporada o bolets deshidratats (havent-los posat abans en aigua). Els posaríem junt amb les patates.

També queda bé acompanyar aquest plat d’un all i oli ben espesset.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada