Quan arriba el fred, una bona sopeta
calenta com aquesta és el millor que hi ha per entrar en calor.
No deixeu de provar-la encara que no us agradi gaire el gust fort de la
coliflor, perquè queda molt suau i
segur que molts ni endevinaran de què és.
Si la feu amb Thermomix us quedarà amb
una textura més fina, però també la podeu fer perfectament amb minipimer.
És convenient no posar-hi gaire aigua,
perquè és més bona una mica espessa. Si cal, al final n’hi podem afegir una
mica.
INGREDIENTS
Per 4 persones
1 porro
800 gr de coliflor
100 gr de llet
40 gr de formatge parmesà o grana padano
oli, sal
A sobre hi podeu posar una mica d’herbes,
o encenalls de pernil, o crostonets de pa, o pinyons….
PREPARACIÓ
En una olla amb una mica d’oli sofregim el porro tallat ben
petit.
Quan comença a ser transparent, però
abans de que quedi ros, traiem l’excés d’oli i afegim la coliflor i 700 gr
d’aigua. Salem.
Que bulli uns 30 minuts.
Parem el foc, incorporem la llet i el
formatge i triturem molt bé amb el minipimer.
Amb el Thermomix també és molt senzilla:
Posem el porro al vas i el piquem 5
segons a velocitat 3,5
Afegim 40 grs d’oli, posem la papallona i
programem 3 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.
Treiem la papallona i tot l’oli que ens
sobri, i incorporem la coliflor i l’aigua, mirant que l’aigua no arribi a
cobrir la coliflor. Salem
Programem 30 minuts a temperatura 100º i
velocitat 5.
Després d’aquest temps, incorporem la
llet i el formatge tallat a
trocets i programem 3 minuts a velocitat 9 (sense temperatura)
Tastem la sal i ja tenim la crema
acabada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada