dissabte, 12 de gener de 2013

CREMA DE COLIFLOR



 
Quan arriba el fred, una bona sopeta calenta com aquesta és el millor que hi ha per entrar en calor.

No deixeu de provar-la encara que  no us agradi gaire el gust fort de la coliflor,  perquè queda molt suau i segur que molts ni endevinaran de què és.

Si la feu amb Thermomix us quedarà amb una textura més fina, però també la podeu fer perfectament amb minipimer.

És convenient no posar-hi gaire aigua, perquè és més bona una mica espessa. Si cal, al final n’hi podem afegir una mica.

INGREDIENTS

Per 4 persones

1 porro

800 gr de coliflor

100 gr de llet

40 gr de formatge parmesà o grana padano

oli, sal

A sobre hi podeu posar una mica d’herbes, o encenalls de pernil, o crostonets de pa, o pinyons….



PREPARACIÓ

En una olla amb una  mica d’oli sofregim el porro tallat ben petit.

Quan comença a ser transparent, però abans de que quedi ros, traiem l’excés d’oli i afegim la coliflor i 700 gr d’aigua. Salem.

Que bulli uns 30 minuts.

Parem el foc, incorporem la llet i el formatge i triturem molt bé amb el minipimer.



Amb el Thermomix també és molt senzilla:

Posem el porro al vas i el piquem 5 segons a velocitat 3,5

Afegim 40 grs d’oli, posem la papallona i programem 3 minuts, temperatura 100º i velocitat 1.

Treiem la papallona i tot l’oli que ens sobri, i incorporem la coliflor i l’aigua, mirant que l’aigua no arribi a cobrir la coliflor. Salem

Programem 30 minuts a temperatura 100º i velocitat 5.

Després d’aquest temps, incorporem la llet  i el formatge tallat a trocets i programem 3 minuts a velocitat 9 (sense temperatura)

Tastem la sal i ja tenim la crema acabada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada