Aquest arròs és super-conegut per tots
els que alguna vegada han anat a un restaurant xinès i acostuma a agradar a
petits i a grans.
Els ingredients son del més normal per
nosaltres, i el punt exòtic gairebé només li donarà la salsa de soja, que hi
podem posar en més o menys quantitat segons el nostre gust.
A l’hora de fer la truita, també li podem
donar un punt oriental si, a més de la sal, hi posem mitja culleradeta de
sucre.
La pastanaga la podem tallar a tires
i escaldar-la, però si tenim
l’utensili del Lekue per cuinar al vapor ens anirà perfecte. En dos minuts al
microones la tindrem a punt.
L’arròs basmati va molt bé per fer aquest
tipus de recepta, perquè no queda enganxat, però si no en tenim, podem
utilitzar perfectament qualsevol altra classe d’arròs.
INGREDIENTS
Per 4 persones
3 taces de cafè d’arròs basmati
150 gr de pèsols
1 pastanaga
200 gr de gambes pelades congelades
50 gr de pernil dolç
2 ous
5 cullerades soperes de salsa de soja
oli, sal, sucre
PREPARACIÓ
En una olla amb aigua bullent i una mica
de sal hi bullim l’arròs. Quan és cuit, el colem, li passem un bon raig d’aigua
freda perquè no se’ns apiloni i el reservem.
Apart bullim els pèsols uns 12 minuts.
També colem i reservem.
Amb un pelador tallem la pastanaga a
tires ben primes. Les posem posem un minut en aigua bullent, colem i tallem a
tires ben primes.
Això ens ho estalviarem si tenim el
recipient per coure al vapor de Lekue: hi posem les làmines de pastanaga,
tanquem i 2 minuts al microones. Després tallem més a tires més fines.
Batem els ous amb una mica de sal i mitja
culleradeta de sucre i , en una paella mitjana amb una mica d’oli hi fem una
truita ben plana, que ocupi tota la superfície de la paella. Quan és una mica
freda, tallem a tires estretes.
També tallem a tires el pernil dolç
Posem oli en una cassola bastant gran i
hi saltegem les gambes, després hi afegim l’arròs i la salsa de soja. Sofregim
una mica.
Separem una petita part de tots els
ingredients que ens servirà per adornar el plat i la resta la incorporem a
l’arròs, remenem bé i sofregim pocs minuts més tot plegat.
Provem com està de sal i de salsa de
soja, per si n’hem d’afegir una mica.
Just abans de servir hi posem per sobre els ingredients que ens han
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada