divendres, 9 de març de 2012

DORADA AL FORN AMB PATATES



Aquesta recepta serveix per tota classe de peix, per exemple dorada, com aquí,  o també per lluç, llobarro, dèntol… En general els que podem fer sencers.
Es convenient que a la peixeteria ens treguin l’escata i la tripa i ens el marquin amb el ganivet sense acabar de tallar-lo, perquè aixi es cou més bé per dintre i també és més fàcil de tallar a l’hora de servir-lo.
Si el peix es petit, com a vegades ho és la dorada, en podem fer un per persona o per cada dos. 
És important posar-hi patata un mica abundant, perquè és d’aquelles vegades en que us diran que les patates són més bones que el peix.


INGREDIENTS
Una dorada grossa o una per persona de les petites
1 ceba
5 patates
2 tomàquets
oli, sal, all i juliverd
Un raig de vermut blanc (opcional)


PREPARACIÓ
  • En una casola que també pugui anar al forn hi sofregim la ceba tallada en juliana
  • Quan la ceba és transparent, hi afegim les patates pelades i talllades a rodanxes no gaire gruixudes. Salem.
  • Quan les patates són cuites, ho treiem del foc i a sobre hi posem el peix net.
  • Partim els tomàquets pel mig i també els posem a la cassola.
  • Ho amanim amb un raget d’oli, sal, all i juliverd.
  • Si volem, és el moment de tirar-hi una mica de vermut blanc.
  • Al forn a 190º uns 20 minuts si el peix és petit i 30 minuts si la peça és més grossa.

1 comentari:

  1. Excel·lent recepta!!! Fàcil de fer i sabrossíssima. No deixeu de fer-la. Felicitats, cuineres!

    ResponElimina