diumenge, 1 de juliol de 2012

ARRÒS FRED AMB GAMBETES



Un primer fresc i lleuger, apte pels dinars o sopars d’estiu, quan no ens vénen de gust coses gaire complicades.
Per presentar aquest arròs va molt bé fer-ho amb un aro d’uns 10 cm de diàmetre.
Si comprem les gambetes congelades pelades i cuites les podrem posar directament un cop descongelades.
Si son crues, les podem escaldar un moment en aigua bullent i, quan veiem que han canviat el color, amb una escumadera, les passem immediatament a un pot amb aigua freda perquè parin la cocció.
També les podem fregir uns moments en molt poc oli.
Si teniu l’oli d’alfàbrega preparat hi trobareu moltes aplicacions, per amanides, pasta, arrossos freds, o simplement per decoració.

 
INGREDIENTS
Per 4 persones
3 taces d’arròs basmati
200 gr de gambetes pelades congelades
100 gr de barretes de cranc congelades
oli, sal, pebre, herbes aromàtiques
1 cullerada de salsa de soja
un raget d’oli d’alfàbrega
1 o 2 tomàquets per amanir

Per l’oli d’alfàbrega
Un grapat gros de fulles d’alfàbrega
Un grapat gros de juliverd
Oli verge d’oliva


PREPARACIÓ
  • Bullim l’arròs en aigua amb sal uns 12 minuts. Si no és basmati el temps normal son 15 minuts.
  • Quan és cuit el posem en un colador i el refresquem amb un bon raig d’aigua freda perquè no ens quedi enganxat.
  • L’amanim amb sal, pebre, salsa de soja i una punteta d’herbes aromàtiques.
  • Mentrestant fregim les gambetes, ja descongelades, en una mica d’oli ben calent. Un cop cuites en reservem 3 per persona que ens serviran per adornar.
  • Tallem les barretes de cranc en trocets petits.
  • Amb l’ajuda d’un aro d’acer o bé una tassa que farem servir com una flamera, posem una primera capa d’arròs
  • A mitja alçada hi posem una capa de gambes i cranc talladet.
  • Una altra capa d’arròs.
  • A sobre de tot hi posem les tres gambetes.
  • Adornem amb una mica d’oli d’alfàbrega
  • Acompanyem el plat amb el tomàquet tallat a taquets i amanit amb oli i sal

Per preparar l’oli d’alfàbrega
  • Escaldem en aigua bullent per un moment les fulles de juliverd i d’alfàbrega i parem la cocció passant-les a un pot amb aigua freda.
  • Les escorrem bé.
  • Juntem les herbes i l’oli  i hi passem el minipimer.
  • Ha de quedar bastant fi perquè no se’ns tapi el forat del setrill.
  • “Agiteu-ho abans de fer-ne ús”.

1 comentari:

  1. Hola,
    Vaig fer aquesta amanida d'arròs i va ser molt bona, em van dir la vostra plana i faré més coses de les que expliqueu.
    Moltes gràcies per publicar menjars!!!!
    Arreveure!!!!
    Montse

    ResponElimina