dimarts, 1 de gener del 2013

BANDA DE SALMÓ



Aquest és un plat molt festiu, que encara que sigui fred, tant es pot fer a l’estiu com a l’hivern.
També és dels que ténen l’èxit assegurat si un dia l’hem de portar a una celebració o a una trobada d’amics.
Les variacions que s’hi poden fer són moltíssimes, però aquest que us presentem és fàcil i lleuger, i porta uns ingredients que acostumen a agradar a tothom.
Hi ha dues maneres de muntar-lo, una és en un motllo i al final girar-lo sobre una safata, i l’altra és fer-lo directament del dret sobre la safata. Si l’hem de fer una mica gran, ens anirà més bé fer-lo del dret.
Si el volem fer en un motllo, per després girar-lo, és molt imortant abans de començar, de forrar el motllo amb plàstic de cuina, per poder-lo desmotllar ben fàcilment.
El pa de motllo tant pot ser del forn com del tipus Bimbo, però sense escorça i que no sigui gaire gruixut. Si en trobem amb les llesques llargues (tallades al llarg) millor, però no és important.
Aquí us hem posat 4 capes de pa, però també en podem fer 3 i l’ou dur barrejar-lo amb l’enciam. Si el pa és prim, 4 capes és correcte, però si les llesques son una mica gruixudes, amb 4 capes ens quedaria una mica espès.

 
INGREDIENTS
Un paquet de pa de motllo sense escorça (especial per pastissos freds)
Una llauna de tonyina en oli
Llagostins cuits pelats.
200 gr de salmó fumat
1 ou dur
enciam, sal
maionesa, de pot o feta a casa.
Per adornar: olives, gambetes, tomàquets cherry, ou dur picat, caviar, cogombres en vinagre…..(el que tinguem més a mà)


PREPARACIÓ

Primer prepararem els farcits:
Esmicolem la tonyina i la barregem amb una cullerada de maionesa, de manera que quedi una pasta amb consistència.
En un altre bol barregem l’enciam ben picat, amb els llagostins i una altra cullerada de maionesa i un mica de sal
Per muntar el pastis disposem unes  llesques de pa sobre una safata. Podem fer-lo tan llarg com vulguem, només hem d’anar posant llesques de pa una després de l’altra.
Aquesta primera capa de pa la untem amb una capa fina de maionesa i la cobrim amb ou dur tallat petit.
Una altra capa de pa. És millor que les llesques de pa d’una capa i l’altra es cavalquin una mica perquè aixi el pastis s’aguantarà més bé.
A sobre hi posarem la barreja d’enciam i llagostins amb maionesa.
Una altra capa de pa
A sobre untem amb la barreja de tonyina.
I al final, una altra capa de pa, que untarem amb una mica de maionesa.
Ho emboliquem tot amb salmó fumat i decorem com vulguem.
Si ho tenim una horeta a la nevera ens quedarà una mica més pres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada