Aquest és un plat molt festiu, que encara
que sigui fred, tant es pot fer a l’estiu com a l’hivern.
També és dels que ténen l’èxit assegurat
si un dia l’hem de portar a una celebració o a una trobada d’amics.
Les variacions que s’hi poden fer són
moltíssimes, però aquest que us presentem és fàcil i lleuger, i porta uns
ingredients que acostumen a agradar a tothom.
Hi ha dues maneres de muntar-lo, una és
en un motllo i al final girar-lo sobre una safata, i l’altra és fer-lo
directament del dret sobre la safata. Si l’hem de fer una mica gran, ens anirà
més bé fer-lo del dret.
Si el volem fer en un motllo, per després
girar-lo, és molt imortant abans de començar, de forrar el motllo amb plàstic
de cuina, per poder-lo desmotllar ben fàcilment.
El pa de motllo tant pot ser del forn com
del tipus Bimbo, però sense escorça i que no sigui gaire gruixut. Si en trobem
amb les llesques llargues (tallades al llarg) millor, però no és important.
Aquí us hem posat 4 capes de pa, però
també en podem fer 3 i l’ou dur barrejar-lo amb l’enciam. Si el pa és prim, 4
capes és correcte, però si les llesques son una mica gruixudes, amb 4 capes ens
quedaria una mica espès.
INGREDIENTS
Un paquet de pa de motllo sense escorça
(especial per pastissos freds)
Una llauna de tonyina en oli
Llagostins cuits pelats.
200 gr de salmó fumat
1 ou dur
enciam, sal
maionesa, de pot o feta a casa.
Per adornar: olives, gambetes, tomàquets
cherry, ou dur picat, caviar, cogombres en vinagre…..(el que tinguem més a mà)
PREPARACIÓ
Primer prepararem els farcits:
Esmicolem la tonyina i la barregem amb
una cullerada de maionesa, de manera que quedi una pasta amb consistència.
En un altre bol barregem l’enciam ben
picat, amb els llagostins i una altra cullerada de maionesa i un mica de sal
Per muntar el pastis disposem unes llesques de pa sobre una safata. Podem
fer-lo tan llarg com vulguem, només hem d’anar posant llesques de pa una
després de l’altra.
Aquesta primera capa de pa la untem amb
una capa fina de maionesa i la cobrim amb ou dur tallat petit.
Una altra capa de pa. És millor que les
llesques de pa d’una capa i l’altra es cavalquin una mica perquè aixi el pastis
s’aguantarà més bé.
A sobre hi posarem la barreja d’enciam i
llagostins amb maionesa.
Una altra capa de pa
A sobre untem amb la barreja de tonyina.
I al final, una altra capa de pa, que
untarem amb una mica de maionesa.
Ho emboliquem tot amb salmó fumat i
decorem com vulguem.
Si ho tenim una horeta a la nevera ens
quedarà una mica més pres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada