dijous, 26 de gener de 2012

PASTÍS DE VERDURES




Ingredients

2-3 carbassons
2 albergínies
1 pebrot vermell
100 gr Formatge emental ratllat
50 gr virutes de parmesà
1 massa pasta de full ja preparada
Alfàbrega fresca
Orenga seca
 
  • Untar amb una mica d’oli un motlle d’uns 26 cm de diàmetre (millor si té les vores baixes).
  • Folrar tot l’interior amb la pasta de full, adaptant-la amb els dits al recipient.
  • Al fons escampar-hi tot el formatge i les fulles d’alfàbrega tallades.
  • Tallar amb la mandolina el pebrot vermell, els carbassons i les albergínies a rodanxes molt fines. Salar.
  • Col·locar les verdures alternativament, dretes i en espiral a sobre la pasta de full (l’albergínia, que sol ser més gran, es pot posar doblegada però sense aixafar).
  • Un cop tot el motlle estigui ben ple, tirar-hi per sobre un bon raig d’oli d’oliva.
  • Espolsar-hi per sobre pebre i orenga seca.
  • Posar al forn uns 40 minuts, a 180 graus.
  • Quan ja no crema, desenmotllar amb cura.

També s’hi poden posar xampinyons, però llavors s’ha de tenir en compte que abans s’han de passar una mica per la paella i retirar-los quan hagin deixat anar l’aigua.

Pel que fa als formatges, se n’hi pot posar només un tipus, o d’una altra varietat que us agradi i que fongui.





1 comentari: