dimarts, 20 de març de 2012

BACALLÀ A LA LLAUNA



El bacallà és un peix que admet infinitat de variacions, fresc o salat, fred o calent,  cru o cuit, al vapor, fregit, bullit…. i a Catalunya hi tenim moltíssimes receptes.
Avui us  presentarem una manera de preparar-lo que, per clàssica que sigui, acostuma a agradar molt.
Ès molt important que el bacallà estigui ben dessalat, i el podem comprar ja dessalat, a punt per utilitzar-lo, o bé dessalar-lo nosaltres. 

Si optem per comprar-lo sec  ho farem de la següent manera:
Posem el bacallà salat en una fiambrera amb aigua, el tapem i el tenim una semana a la nevera sense tocar-lo.
El dia abans de fer-lo li canviarem l’aigua 1 o 2 cops i l’endemà també li canviarem 2 o 3 més.
Si l’hem de fregir, abans l’hem d’escórrer una mica per eliminar aigua.
Si el tall és gruixut, costa més de dessalar, per tant s’haurà de canviar més vegades que si el tall és més prim.
Particularment ens agrada el filet, que és bastant prim i sol quedar ben dessalat.
 
INGREDIENTS
Per 4 persones
1 filet de bacallà tallat
5 tomàquets madurs
farina blanca i farina de galeta
oli, sal, all i juliverd

 
PREPARACIÓ
  • Ratllem els tomàquets per treure’ls-hi el suc
  • Enfarinem i fregim el bacallà en oli ben calent i abundant.
  • Quan hem fregit el bacallà, el posem en una plata de forn.
  • En el mateix oli que hem fregit el bacallà hi farem la salsa de tomàquet, però abans, si veiem que hi ha massa oli, en retirarem una part.
  • Incorporem el tomàquet, però no hi posem sal; normalment, amb la sal que porta el bacallà ja n’hi ha prou. Tenim la salsa de tomàquet acabada quan veiem que l’aigua s’ha evaporat bastant.
  • Amb una cullera posem el tomàquet per sobre del bacallà, de manera que quedi bastant cobert.
  • Per sobre d’aquest tomàquet hi tirem all i juliverd i empolssinem amb farina de galeta. Finalment un raget d’oli per sobre.
  • Al forn a 180º uns 10 minuts


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada