dimarts, 24 d’abril de 2012

AMANIDA NIÇOISE




INGREDIENTS

2 patates mitjanes
200 gr mongetes tendres
2 ous
1 granet d’all
1 llauna gran de tonyina amb oli d’oliva
1 granet d’all
1 ceba petita de Figueres
150 gr tomàquets Cherry
6 filets d’anxova
Olives negres
Sal, pebre i vinagre


PREPARACIÓ

  • Bullir per separat les mongetes tendres (senceres si són finetes, filetejades si són amples) i les patates (també poden ser amb pell). Queda millor si es fa la cocció al vapor, no massa estona, que quedi “al dente”.
  •  Bullir els ous durs 10 minuts (de dins quedaran un pèl cruets).
  •  Amb l’oli de la tonyina, l’all tallat molt petit, una mica de vinagre, sal i pebre, fem una vinagreta.
  •  Quan les patates i les mongetes ja són fredes, es col·loca tot en una safata, junt amb els ous, les anxoves, la tonyina, els tomàquets partits pel mig i les olives, i s’amaneix amb la vinagreta d’all.

2 comentaris: