diumenge, 8 de juliol del 2012

LLOM A LES HERBES AMB SALSA DE POMA


Aquesta és una de les receptes que sempre té més èxit a casa nostra.
Les avantatges són moltes: és fàcil de preparar, tan es pot prendre freda com calenta,  la podem tenir preparada amb antelació i, el que és més important…  es boníssima.
Si som molta colla, és molt pràctica, perquè podem fer-ne un tall gros, o dos a l’hora. Si som pocs, en podem fer un tall més petit, i si en sobra, no patiu, guardeu-ho a la nevera i en pocs dies segur que haurà desaparegut.
Ja veureu que si la proveu, segur que repetireu una vegada i una altra.
Quan anem a la tocineria demanarem un tall de llomillo en un tros, si pot ser de dos colors, que és la part més tendra.
Si anem amb temps, va bé macerar la carn unes hores amb les herbes i l’oli i sempre quedarà més melosa. De vegades això no és possible i l’haurem de fer de seguida: no us preocupeu, que també queda bona.
La salsa de poma hi queda molt bé, però no és imprescindible. Vull dir que, si no en tenim, també és pot acompanyar amb una mica de puré de patata, o arròs blanc. O bé, si hem fet un entrant una mica potent, no cal que ho acompanyem amb res.
Per les herbes aromàtiques podem utilitzar una barreja de les que ja vènen fetes, tipus “Herbes de Provença” o “Herbes del bosc”, que trobem a qualsevol supermercat o botiga.
 
INGREDIENTS
Per 6 persones
1 tros de llomillo de dos colors d’1 Kgr
Sal, pebre, oli
Herbes aromàtiques

Per la salsa de poma
4 pomes Golden o Fuji
10 gr de mantega
Una mica de suc de llimona
Sal, pebre
 
PREPARACIÓ
Salpebrem la carn, sencera i sense lligar. No ens ha de fer por de posar-hi bastanta sal, perquè hem de salar el suc i tota la carn per dins.
També hi posem una bona quantitat d’herbes aromàtiques
Per sobre hi tirem una bona quantitat d’oli. Penseu que el suc és molt bo i més val no fer curt.
Si tenim temps, en aquest punt ho deixem macerar una estona. L’ideal és deixar-ho unes 4 o 5 hores, però això dependrà de la pressa que tinguem. Si el tall és del que en diuen “de dos colors”, ens quedarà tendre encara que no ho macerem, o que només es maceri mentre escalfem el forn.
Posem el forn a 225º i, quan és calent, hi posem la carn uns 17 minuts. Li tirem per sobre una mica del seu suc un parell de vegades.
Girem i ho tenim uns 8 minuts més. (El temps pot canviar segons la mida de la peça de carn).
Passat aquest temps, ja podem retirar la safata del forn i deixar-la uns minuts en repòs tapada amb paper de plata. Llavors, si l’hem de prendre calenta ja la podem tallar. És MOLT important de tallar la carn ben fina i per això va molt bé un ganivet dels de tallar pernil.
Anirem posant els tallets plans en una safata de servir o en els plats individuals i regant-los amb una mica del suc de la cocció, que tirarem amb una cullera.

Per fer la salsa de poma
Pelem les pomes, els treiem el cor i en fem trossos d’uns 2 o 3 cm.
Els posem en una cassola amb la mantega, el raig de llimona, sal i pebre.
Que cogui una estona, fins que les pomes siguin tobes (al voltant d’uns 15 minuts)
Minipimer i que quedi ben fi.

6 comentaris:

  1. Aquest és una delícia. Buscaré el tros de llomillo de dos colors. Gràcies per les receptes, artistes.

    ResponElimina
  2. I trobar-lo a Panamà no serà fàcil... Potser hauré d'acabar canviant el llomillo per una gran tilàpia del Pacífic. Quina pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradarà. Si no trobes el llomillo de dos colors, fes'ho amb el normal, que també queda bé.
      Espero que no ho hagis de fer amb tilàpia, que no tinc ni idea de què és, però per aquesta recepta no se pas si hi va gaire bé.
      Ens ha fet molta il.lusió rebre el teu missatge de tan lluny. Espero que facis aquesta recepta i moltes altres.
      BON PROFIT !!!!

      Elimina
  3. Es BONISSIM!!!!!!! Mil gracies per les receptes que poseu al blog!!! De cop m'esta agradant aixo de la cuina!!! :o)
    Mariona Ventura

    ResponElimina
  4. Que bé, es una recepte que que sempre consulto i no la trobava. Boníssim! Gràcies

    ResponElimina