divendres, 3 d’agost de 2012

SPAGHETTI AMB CLOÏSSES


SPAGHETTI AMB CLOISSES
La pasta amb el marisc és una combinació que no falla. En aquest cas hem fet spaghetti amb cloisses, però també ens quedarà molt bé si hi posem musclos, o tallarines.
La salsa, bàsicament és un sofregit de ceba i tomàquet, però hi posarem  el tomàquet pelat i tallat a trocets, en lloc de ratllar-lo.
Per pelar el tomàquet ho podem fer directament amb un ganivet però costa una mica. Una altra possibilitat és escaldar-lo en aigua bullent uns segons i el pelarem amb tota facilitat.
Però encara és millor pelar-lo amb una eina de pelar tomàquets, que és molt semblant a qualsevol pelador, dels que utilitzem per pelar carbassons o pastanagues, però amb els ganivets dentats.  Si ho proveu, veureu que va molt bé.
És convenient posar les cloïsses al menys mitja hora en aigua amb un grapat de sal perquè deixin anar la sorra que puguin portar 

 
INGREDIENTS
½ Kgr de cloisses
300 gr de spaghetti
4 tomàquets
2 grans d’all
1 ceba grossa
100 gr de vi blanc
sal, pebre, oli i juliverd

PREPARACIÓ
Escorrem les cloïsses de l’aigua on les hem tingut i les posem en una cassola amb una mica d’oli a foc mitjà. Tapem i ho tenim uns minuts fins que les cloïsses se’ns han obert.
Les posem en un colador per separar-les del suc que han tret. Això ho farem al damunt d’un plat fondo o un altre recipient, perquè hem de guardar el suc per posar-lo a la salsa.
En la mateixa cassola i amb una mica més d’oli hi sofregim la ceba i els alls picats, a foc no molt fort i amb una mica de sal.
Quan la ceba comença a canviar de color, hi tirem el tomàquet tallat a trocets de més o menys 1 cm. Deixem que se sofregeixi uns 2 minuts
Hi afegim  sal, pebre, el vi blanc i l’aigua que han tret les cloïsses i que cogui uns 8-10 minuts més. Si veiem que queda massa sec, hi podem posar una mica de l’aigua de bullir els spaghetti.
Incorporem les cloisses, hi donem una volta i ja tenim la salsa feta.
Mentre fem el sofregit, bullim els spaghetti en aigua salada.
Quan son cuits, els escorrem i barregem amb la salsa.
Al moment de servir hi tirem una mica de juliverd per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada