SPAGHETTI AMB CLOISSES
La pasta amb el marisc és una combinació
que no falla. En aquest cas hem fet spaghetti amb cloisses, però també ens
quedarà molt bé si hi posem musclos, o tallarines.
La salsa, bàsicament és un sofregit de
ceba i tomàquet, però hi posarem
el tomàquet pelat i tallat a trocets, en lloc de ratllar-lo.
Per pelar el tomàquet ho podem fer
directament amb un ganivet però costa una mica. Una altra possibilitat és
escaldar-lo en aigua bullent uns segons i el pelarem amb tota facilitat.
Però encara és millor pelar-lo amb una
eina de pelar tomàquets, que és molt semblant a qualsevol pelador, dels que
utilitzem per pelar carbassons o pastanagues, però amb els ganivets
dentats. Si ho proveu, veureu que
va molt bé.
És convenient posar les cloïsses al menys mitja hora en aigua amb un
grapat de sal perquè deixin anar la sorra que puguin portar
INGREDIENTS
½ Kgr de cloisses
300 gr de spaghetti
4 tomàquets
2 grans d’all
1 ceba grossa
100 gr de vi blanc
sal, pebre, oli i juliverd
PREPARACIÓ
Escorrem les cloïsses de l’aigua on les
hem tingut i les posem en una cassola amb una mica d’oli a foc mitjà. Tapem i
ho tenim uns minuts fins que les cloïsses se’ns han obert.
Les posem en un colador per separar-les
del suc que han tret. Això ho farem al damunt d’un plat fondo o un altre
recipient, perquè hem de guardar el suc per posar-lo a la salsa.
En la mateixa cassola i amb una mica més
d’oli hi sofregim la ceba i els alls picats, a foc no molt fort i amb una mica
de sal.
Quan la ceba comença a canviar de color,
hi tirem el tomàquet tallat a trocets de més o menys 1 cm. Deixem que se
sofregeixi uns 2 minuts
Hi afegim sal, pebre, el vi blanc i l’aigua que han tret les cloïsses i
que cogui uns 8-10 minuts més. Si veiem que queda massa sec, hi podem posar una
mica de l’aigua de bullir els spaghetti.
Incorporem les cloisses, hi donem una
volta i ja tenim la salsa feta.
Mentre fem el sofregit, bullim els
spaghetti en aigua salada.
Quan son cuits, els escorrem i barregem
amb la salsa.
Al moment de servir hi tirem una mica de
juliverd per sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada