dimarts, 23 d’octubre del 2012

CREMA DE CARABASSA




En general es poden fer cremes amb tota classe de verdures seguint el mateix mètode, que és sofregir una mica de ceba en oli i després afegir-hi les verdures i l’aigua , bullir uns 30 minuts i passar pel minipimer o el Thermomix.
Si quan tenim la ceba sofregida, en retirem l’excés d’oli, la crema ens quedarà més lleugera.
Va molt bé tenir la ceba cuita amb antelació i, després de deixar-hi la mínima quantitat d’oli, guardar-la en un pot en el calaix de 0º de la nevera. Allà se’ns conservarà ben bé 3 o  4 setmanes i la podrem utilitzar per fer més ràpidament tota mena de receptes que portin sofregit.
Si tenim Thermomix, aconseguirem una textura molt fina, que fa la crema molt agradable; però si no en tenim, també podem fer la crema amb el minipimer, la textura mai no serà la mateixa, però el gust si.
Us agrada aquest dibuix per sobre de la crema?
És molt més fàcil del que sembla i trobo que queda espectacular. Ja sabeu que la presentació és molt important; i si un dia teniu convidats, qualsevol crema (mentre sigui una mica espessa) us millorarà molt d’aspecte amb aquesta tècnica tan senzilla. La vaig veure a la web webos fritos, que sempre té coses interessants.
Necessitarem una mica de nata líquida espessa, una xeringa (per exemple de 5 ml) i un bastonet o un escuradents.
Omplim la xeringa de nata i, un cop calenta i servida la crema, en plats individuals o en sopera, fem una espiral de dins cap a fora
A continuació passarem l’escuradents de la següent manera:
Primer des de dins de l’espiral cap a fora.
Netegem l’escuradents amb un paper de cuina.
Girem una mica i tracem la següent ratlla des de fora de l’espiral cap a dins i tornem a netejar l’escuradents.
Anem dibuixant successivament, alternant des de dins cap a fora i al revés, sempre netejant.




  
INGREDIENTS
Per 4 persones
½ Kg de carabassa pelada
1 carbassó pelat
2 branques d’api, sense les fulles
1 ceba
½ culleradeta de curry (opcional)
oli, sal, aigua
 


PREPARACIÓ
Amb Thermomix:
Piquem la ceba uns 5 segons en velocitat 3,5
Posem la papallona i uns 70 gr d’oli i que cogui uns 7 minuts a 100º i a vel 1
Hi hem posat bastant oli per què no se’ns cremi la ceba, però ho hem de vogilar.
Quan veiem que la ceba és ben transparent, traiem la papallona i retirem una bona quantitat de l’oli que hem utilitzat.
Aboquem al pot la carabassa, el carbassó pelat i l’api tallats a trossos.
La sal, el curry i ho cobrim d’aigua.
30 minuts, a 100º i a vel 5.
Al final, 3 minuts a vel 9 perquè ens quedi ben fi.

Amb minipimer:
Piquem la ceba i la sofregim amb una mica d’oli, en la mateixa olla en que farem la crema.
També retirem l’excés d’oli.
Hi posem les verdures tallades, la sal i el curry i ho cobrim d’aigua.
Quan ha bullit uns 30 minuts hi passem el minipimer

1 comentari:

  1. M'encanta la presentació. Com canvia un plat amb una bona presentació com aquesta. Moltes gràcies per ensenyar-nos com es fa.

    ResponElimina