dimarts, 10 d’abril de 2012

TARTE TATIN



Aquest és un pastis molt simple.
Es tracta bàsicament de poma al forn, amb sucre cremat i una base de pasta de full.
Si utilitzem pasta de full comprada, per exemple de la marca “La Cocinera” i, ja posats a fer-ho fàcil, el caramel “Royal”,  la dificultat és nula.
La tarte Tatin clàssica es fa amb poma, peró hi ha altres versions amb plàtan, préssec, pera, etc.
També la podem fer gran, tal com us la presento ara, o bé en petits motllos individuals.


 
INGREDIENTS
Per un motllo d’uns 24 cm
Unes 6 persones

7 pomes Fuji o Golden
1 làmina rodona de pasta de full
Caramel Royal
Una mica de sucre
Una mica de mantega
 
PREPARACIÓ
  • Tirem una mica de Caramel Royal al motllo i l’escampem amb una cullera. No cal que quedi molt perfectament escampat.
  • Pelem els pomes i les tallem a octaus, eliminant la part central on hi ha els pinyols.
  • Coloquem els trossos de poma en el motllo sobre el caramel, mirant de que quedin tan apretats com puguem.
  • Empolsinem amb sucre i una mica de mantega tallada a trocets.
  • Tapem la preparació amb la pasta de full. Si és massa grossa, retallem amb unes tisores fins que sobresurti uns 3 o 4 cm del motllo.
  • Amb les mans dobleguem o enrotllem una mica la pasta de full de manera que quedi ficada cap a la part de dins del motllo.
  • Al forn a 200º uns 45 minuts. Quan veiem que la part de sobre de la pasta de full és rossa, ja ho tenim.
  • Ho deixem refredar una mica i ja ho podem desmotllar. Ens quedarà al revés de com ho hem preparat, amb la pasta de full per sota, i la poma per sobre.
  • Es pot guardar unes hores, però l’ideal és menjar-lo quan encara és una mica calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada