Aquesta recepta va dedicada a tots els
que es van comprar un wok amb gran il.lusió, i ara no saben què fer-ne. (Cosa
que ha passat a les millors famílies)
Veureu que és molt ràpida i amb un
lleuger toc oriental.
Si no teniu wok, també la podeu fer amb
una cassola normal, però us quedarà tot més impregnat d’oli. Una de les ventatges del wok és que
s’utilitza poc oli, i a més aquest sempre va cap al fons, de manera que els
aliments mai no hi estan tant en contacte.
Les verdures les podeu variar.
El gingebre és una arrel que venen a les
verduleries. Podeu comprar-ne un tros, que es conserva molt bé, i al moment de
necessitar-lo en tallem una porció petita, la pelem i la ratllem amb un
ratllador ben fi.
INGREDIENTS
Per 4 persones
3 pits de pollastre desossats
3 cullerades soperes de mel
1 cm de gingebre (o mitja cullerada de
cafè un cop ratllat)
1 cullerada sopera de salsa de soja
1 cullerada sopera de suc de llimona
200 gr de pèsols (poden ser congelats)
200 gr de mongetes tendres
200 gr de bròccoli tallat en branquetes
petites
Oli, sal, pebre
PREPARACIÓ
Posem aigua amb sal a bullir i hi coem
totes les verdures juntes per 8 minuts.
Colem i les passem per aigua freda. Així
parem l’ebullició i fem que ens quedin d’un verd més intens. Reservem.
Preparem la salsa barrejant en un bol la
mel, el gingebre, la salsa de soja i el suc de llimona. Remenem bé amb una
cullera perquè ens quedi tot ben incorporat.
Salpebrem el pollastre. Posem el wok amb
una mica d’oli al foc ben fort. Quan és ben calent, hi fem dorar el
pollastre tot remenant perquè
quedi ros per tots costats.
Hi afegim la salsa i hi donem unes voltes
un parell de minuts.
Incorporem les verdures i deixem coure un
parell de minuts més sense deixar de remenar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada