Si us agrada el xai, aquesta recepta us
encantarà.
Ja veureu que és molt pràctica de fer.
S’està bastant temps al forn, però ens portarà molt poca feina.
Podem posar-hi romaní sol o barrejat amb
farigola i orenga, de totes maneres queda bé.
A la carniceria demanarem que ens la
marquin pel forn, de manera que els talls ja estaran fets i ens serà més fàcil
a l’hora de servir.
Si som més de 4 o 5, en lloc de espatlla
podem fer una cuixa, que és més grossa. En aquest cas, no cal que ens la
marquin i la tallarem nosaltres en talls ben fins quan la servim (això és una
mica més empipador).
Potser us semblarà que un got d’uns 200cc
de vi ranci és molta quantitat, però no patiu perquè amb l’estona que s’està al
forn, l’alcohol s’evapora i queda un suc boníssim, que és la gràcia de la
recepta.
INGREDIENTS
Per 4 persones
Una espatlla de xai de més o menys 1 kgr
3 grans d’all
2 branquetes de romaní
un bon got de cognac o vi ranci
oli, sal i pebre
2 patates (opcional)
PREPARACIÓ
Engeguem el forn a 250º
Tallem els alls a làmines i amb l’ajuda
d’un ganivet que tingui punxa les anem posant dins de la carn i entre els talls
que ens han fet a la carniceria.
Sal, pebre i un bon raig d’oli
Al forn una mitja hora.
Quan ha passat aquest temps i el tall és
ben ros hi tirem el vi ranci i les herbes.
Tapem amb paper de plata i baixem el forn
a 180º
Que cogui, com a mínim una hora més.
De tant en tant ho anem regant amb el seu
propi suc. No cal girar.
Podem acompanyar amb unes patates, que
tallarem a tacs i les fregirem apart en una paella i, un cop cuites, les
afegirem a la safata del rostit i que cogui tot junt els ultims 15 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada