dilluns, 28 de gener del 2013

ESPATLLA DE XAI AMB ROMANÍ




 


Si us agrada el xai, aquesta recepta us encantarà.

Ja veureu que és molt pràctica de fer. S’està bastant temps al forn, però ens portarà molt poca feina.

Podem posar-hi romaní sol o barrejat amb farigola i orenga, de totes maneres queda bé.

A la carniceria demanarem que ens la marquin pel forn, de manera que els talls ja estaran fets i ens serà més fàcil a l’hora de servir.

Si som més de 4 o 5, en lloc de espatlla podem fer una cuixa, que és més grossa. En aquest cas, no cal que ens la marquin i la tallarem nosaltres en talls ben fins quan la servim (això és una mica més empipador).

Potser us semblarà que un got d’uns 200cc de vi ranci és molta quantitat, però no patiu perquè amb l’estona que s’està al forn, l’alcohol s’evapora i queda un suc boníssim, que és la gràcia de la recepta.

 
INGREDIENTS

Per 4  persones

Una espatlla de xai de més o menys 1 kgr

3 grans d’all

2 branquetes de romaní

un bon got de cognac o vi ranci

oli, sal i pebre

2 patates (opcional)



PREPARACIÓ

Engeguem el forn a 250º

Tallem els alls a làmines i amb l’ajuda d’un ganivet que tingui punxa les anem posant dins de la carn i entre els talls que ens han fet a la carniceria.

Sal, pebre i un bon raig d’oli

Al forn una mitja hora.

Quan ha passat aquest temps i el tall és ben ros hi tirem el vi ranci i les herbes.

Tapem amb paper de plata i baixem el forn a 180º

Que cogui, com a mínim una hora més.

De tant en tant ho anem regant amb el seu propi suc. No cal girar.

Podem acompanyar amb unes patates, que tallarem a tacs i les fregirem apart en una paella i, un cop cuites, les afegirem a la safata del rostit i que cogui tot junt els ultims 15 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada